Novak Đoković se plasirao u 4. kolo nakon vrlo zanimljivog meča

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se plasirao u 4. kolo nakon vrlo zanimljivog meča
Foto: EPA-EFE / N.Đoković - Taylor Fritz

Novak Đoković se plasirao u 4. kolo Australian Opena nakon vrlo burnog meča sa Amerikancem Taylor Fritzom , kojeg je pobjedio sa 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Naredni rival će mu biti Miloš Raonić, ali je pravo pitanje u kakvom stanju će dočekati taj duel, imajući u vidu povredu koju je doživio u trećem setu duela sa 31. teniserom svijeta, izvještava Blic.rs.

Đoković je povrijedio trbušne mišiće usljed proklizavanja kod aut-linije, ali je stisnuo zube pa, iako je izgubio dvije dionice , uspio da dođe do trijumfa.

N.Đoković - Taylor Fritz - undefined

Foto: EPA-EFE: N.Đoković - Taylor Fritz

Povreda je bila samo jedan od problema s kojim se susreo u nesvakidašnjem susretu.

Bilo je tu i vikanja na svoj stručni štab, pa psovki upućenih dijelu publike koja je izbačena tokom četvrtog seta zbog toga što se u Melburneu bližila ponoć, a time i novoustanovljeni petodnevni karantin...

Bilo je i problema s pucanjem pertle Taylora Fritza, pa raspadanjem đona njegove obuće, zbog čega je čak tražio i "medicinski timeout" - kako bi se superljepilom zalijepio uložak obuće koja mu je, očigledno, "sretna" pa nije želio da je promijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije