Đoković džentlmenski branio Tiafoea, iako to nije zaslužio

1
Radiosarajevo.ba
Đoković džentlmenski branio Tiafoea, iako to nije zaslužio
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković AO

Novak Đoković je položio veliki ispit u Melbourneu, pošto je nakon iscrpljujuće borbe savladao Frances Tiafoea u 2. kolu Australian Opena - 6:3, 6:7, 7:6, 6:3.

Bilo je svega, preokreta, nerviranja, u jednom momentu je čak Đoković tražio rivalu amortizer za reket.

Pokušavao je Tiafoe da “krade” vrijeme u nekim momentima kako bi se odmorio, ponašao se nesportski, a na kraju, ipak nije mogao da priđe senzaciji, izvještava Nova.rs

“Težak duel, uslovi. Bilo je jako sunce, moram da odam priznanje Tiafoeu na sjajnom meču i kako je igrao”, rekao je Novak.

On je priznao da ne bi volio teže rivale, a jedan je već ispao, Stan Vavrinka.

“Ako bih mogao da biram, više bih volio ovakve mečeve u prvoj nedelji. Kasnije je teže, nije prvi put da imam ovakvu situaciju. Opet, sretan sam zbog prolaza, bio je dobar, imao je mnogo as servisa, lično mi je ovo rekord, ali i njemu, dao je sve od sebe. Želim mu puno sreće”, naveo je Đokovoić, jer je odservirao 26 as poena, naspram 23 Amerikanca.

Spiker ga je pitao i zašto tako dobro igra u Melbourneu.

“Više stvari utiče na moje igre ovdje godinama, negdje ostvarite mnogo pobjeda i tu ste samouvjereni, kao da ste u dnevnoj sobi, samo nisam na kauču. Godinama igram ovdje, mijenjao se teren, sada je najbrži ikada u zadnjih 15 godina”, kroz smijeh je zaključio Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije