Novak Đoković se oglasio nakon razlaza sa Ivaniševićem: 'Još uvijek se sjećam onog trenutka'

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se oglasio nakon razlaza sa Ivaniševićem: 'Još uvijek se sjećam onog trenutka'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković i Goran Ivanišević

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Nakon skoro pet godina saradnje, devet osvojenih Grand Slamova i još gomile manjih titula, raspao se najuspješniji igračko-trenerski duo na Touru.

Posljednji zajednički turnir odradili su u Indian Wellsu, nakon čega je Đoković odlučio uzeti dužu stanku, preskočiti Masters u Miamiju i fokusirati se na pripreme za zemlju. Očigledno je taj predah iskoristio i da povuče poteze za koje smatra da bi ga mogle naoružati za buduće okršaje s Alcarazom, Sinnerom i ostatkom mlađe garde.

Izašla je i prva reakcija Đokovića na Instagram profilu gdje je izjavio:

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

"Još uvijek se jasno sjećam onog trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio tima. Bila je to 2018. godina, a Marian (Vajda) i ja smo odlučili uvesti inovacije i malo "servisne magije" u naš duo. Ne samo da smo uveli servis, već i puno smijeha, zabave, rankinga broj jedan na kraju godine, uspjehe koji su rušili rekorde i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame?

Goran i ja smo odlučili raskinuti saradnju prije nekoliko dana. Naša suradnja na terenu je imala i dobre i loše trenutke, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam izjaviti (nisam siguran je li i on) da uz sve turnire koje smo pobijedili, imali smo bitku u Parchisiju (druševena igra) godinama. Taj turnir nikada neće završiti", javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije