Novak Đoković meditirao na Visočici sa Semirom Osmanagićem

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković meditirao na Visočici sa Semirom Osmanagićem
FOTO: Facebook / Đoković meditirao na Visočici sa Osmanagićem

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, jučer je posjetio Visoko i "Bosanske piramide Sunca", a ekskluzivnu informaciju portala Radiosarajevo.ba o njegovom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, prenijelo je više od 40 domaćih i regionalnih medija.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac pratio je Đokovića tokom cijelog boravka u Visokom, gdje je srbijanski as nakon posjete "Bosanske piramide Sunca" ručao u jednom visočkom restoranu i dijeli autograme fanovima, posebno mališanima. 

Naravno, nezaobilazan dio ture bila i meditacija na planini Visočici. koju u Visokom popularno zovu “piramida Sunca”. Ona se uzdiže iznad bosanskog srednjovijekovnog grada i plijeni pažnju dominantnim položajem.

Đoković je zajedno sa svojim roditeljima i u društvu prvog čovjeka arheološkog parka Semira Osmanagića, posjetio upravo Visočicu i na njoj odlučio meditirati.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

“Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna“, zaključio je Đoković.

Đoković je stigao u ponedjeljak u Bosnu i Hercegovinu s porodicom, a prema najavama u Sarajevu ostaje do srijede

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije