Najveći uspjeh stonoteniske reprezentacije: Srebro i bronza u Crnoj Gori

Fena
Najveći uspjeh stonoteniske reprezentacije: Srebro i bronza u Crnoj Gori
Mlada (U-21) stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliki uspjeh na Balkanskom prvenstvu koje se održava u  Nikšiću (Crna Gora). 

Ženska selekcija BiH za koju nastupaju Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Elda Šehić osvojila je ekipno srebrenu medalju, dok se muška selekcija u sastavu Edin Gutić, Kenan Zahirović i Siniša Marčetić okitila bronzanom medaljom.

"To je najveći uspjeh stonoteniske reprezentacije BiH. Prezadovoljna sam nastupima naših takmičara i nadam se da ćemo nastaviti s odličnim igrama, te osvojiti medalje u pojedinačnoj i dubl konkurenciji", kazala je selektorka BiH Amela Hadžiahmetović – Mujezinović u izjavi za Fenu.

Ženska reprezentacija BiH u polufinalu je savladala selekciju Crne Gore, dok je u finalu poražena od reprezentacije Srbije, dok su muškarci u meču za medalju bili bolji od Makedonije.

Stonoteniseri BiH sutra nastavljaju s takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji i parovima, a prvenstvo završava 22. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije