Odbojkaška poslastica pripala Italiji: Azzuri u finalu Olimpijskih igara

Radiosarajevo.ba
Odbojkaška poslastica pripala Italiji: Azzuri u finalu Olimpijskih igara
Odbojkaška reprezentacija Italije slavila je u prvom polufinalu odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2.

Fantastičnu utakmicu odigrale su večeras reprezentacije SAD-a i Italije. Posebno je impresivan bio prvi set. Italija je uspjela nadoknaditi zaostatak koji je imala većim dijelom prvog seta i na kraju slaviti sa 30:28.

U drugom setu opet je bilo izuzetno zanimljivo, a ovaj put spretniji i sretniji su bili Amerikanci i došli do izjednačenja u meču (28:26). U trećem setu Italija je potpuno pala, a Amerikanci su to iskoristili i riješili set u svoju korist rezultatom 25:9.

Kada su svi očekivali da Amerika završi posao vratila se Italija. Četvrti set Talijani su riješili u svoju korist rezultatom 25:22. U petom odlučujućem setu uspješnija je bila reprezentacija Italije (15:9), a posebno je impresivan bio posljednji poen.

Italija će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Rusija - Brazil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije