Zabranjen joj nastup u Riju, a potom izabrana u Sportsku komisiju MOK-a

Fena
Zabranjen joj nastup u Riju, a potom izabrana u Sportsku komisiju MOK-a
EPA / Jelena Isinbajeva
Dvostruka olimpijska pobjednica Jelena Isinbajeva (34) zbog zabrane ruskim atletičarima nije nastupila u Rio de Janeiru, ali je izabrana u Sportsku komisiju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Višestruka svjetska i dvostruka olimpijska prvakinja (2008, 2012) u skoku s motkom je dobila 1,365 glasova drugih sportaša koje će u idućih osam godina predstavljati u Sportskoj komisiji.

Osim nje u komisiju su izabrani Njemica Britta Heidemann (mačevanje), Korejac Seug-Min Ryu (stolni tenis) i Mađar Daniel Gyurta (plivanje).

"Želim se zahvaliti sportašima što su mi pružili povjerenje. Sretna sam zbog toga. Što želim najviše na svijetu? Želim zlatnu medalju u Brazilu, ali je to nemoguće. Nikada im neću oprostiti ni zaboraviti što su mi zabranili nastup na OI. Učinit ću sve da se takva nepravda više ne ponovi", rekla je ruska atletičarka koja je u više navrata žestoko kritizirala MOO zbog isključenja ruskih sportaša s igara u Brazilu.

Ona je bila u skupini atletičara kod kojih nikada nisu pronađeni dokazi o dopingiranju, ali je ipak snosila posljedice kazne.

Glasovanje za članove Sportske komisije održalo se u Olimpijskom selu u Rio de Janeiru.

Na listi je bilo 25 kandidata, a glasovalo je 5185 sportaša. Najviše glasova dobila je Njemica Heidemann - 1603 glasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije