Legendarni teniser žestoko kažnjen: Otkriveno o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni teniser žestoko kažnjen: Otkriveno o čemu se radi
Foto: Wikipedai / Teniski teren

Direktor turnira Miami Open i bivši teniser iz top deset James Blake kažnjen je sa 56.250 dolara (više od 101 hiljadu KM) zbog kršenja pravila tenisa o sponzorstvu kladioničarskih kompanija, objavila je Međunarodna teniska agencija za integritet u srijedu, 21. februara.

ITIA sa sjedištem u Londonu rekla je da je prekršaj bio nenamjeran i da je Blake "potpuno sarađivao s istragom i nije osporavao optužbu."

Ako Blake ponovo prekrši pravila tokom 18-mjesečnog probnog perioda koji je počeo 9. februara, agencija je rekla da će biti podvrgnut suspenziji od 18 mjeseci i dodatnoj novčanoj kazni od 131.250 dolara (236,4 hiljade KM).

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Sport zabranjuje osobama da imaju komercijalne odnose s kompanijama za klađenje. 2022. godine, treneri američkog Davis Cup tima Mardy Fish i Bob Bryan kažnjeni su zbog promovisanja kladioničarskog operatera putem društvenih medija.

"Ovaj slučaj je više stvar percepcije, nego korupcije", rekla je izvršna direktorica ITIA-e Karen Moorhouse. "Pravila se odnose na igrače, trenere, zvaničnike i akreditovano osoblje turnira - koji svi imaju mogućnost da utječu na rezultate ili imaju pristup unutrašnjim informacijama".

Carlos Alcaraz se zbog povrede morao povući s turnira

Carlos Alcaraz se zbog povrede morao povući s turnira

Blake je direktor turnira Miami Open od 2018. godine. Događaj će se održati sljedećeg mjeseca.

On se povukao kao igrač 2013. godine nakon osvajanja 10 pojedinačnih titula, dostizanja karijernog najboljeg plasmana na ATP rang listi od broja četiri i dostizanja četvrtfinala na tri Grand Slam turnira.

Blake, koji je pohađao Harvard prije nego što je postao profesionalac 1999. godine, pomogao je Sjedinjenim Američkim Državama da pobijede Rusiju u finalu Davis Cupa 2007. godine za najnoviji naslov u tom timskom događaju, javlja ESPN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije