Carlos Alcaraz se zbog povrede morao povući s turnira

0
Radiosarajevo.ba
Carlos Alcaraz se zbog povrede morao povući s turnira
Foto: EPA - EFE / Carlos Alcaraz

Prvi nosilac Rio Opena Carlos Alcaraz doživio je povredu skočnog zgloba u meču prvog kola protiv Thiaga Monteira i povukao se ubrzo nakon toga uprkos hrabrom pokušaju da nastavi meč.

Nakon udarca iz forhenda, Alcaraz se kretao nazad ka centru terena kada se Monteiro vratio iza njega. Španac se loše dočekao na desnu nogu da zaustavi zamah, ali mu se desni skočni zglob loše 'otkotrljao' i pao je na zemlju.

Uz Monteirovu pomoć, Alcaraz se vratio na svoju klupu, uz pomoć fizioterapeuta Alehandra Resnicoffa. Vratio se na teren i poveo s 1:0. Ali njegovo kretanje je bilo kompromitovano i on se povukao nakon što je izgubio servis u sljedećem gemu.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

"Sutra ću napraviti nalaze za skočni zglob i da vidimo da li je nešto ozbiljno ili ne", rekao je Alkaraz.

"Osjećao sam se loše. Mislim, osećao sam bol kada sam pao, pa sam mislio da će mi biti teško da nastavim da igram ako još uvek imam takav bol", rekao je Alcaraz.

Alcaraz poslije eliminacije s Australian Opena: 'Ovo je bilo sramotno'

Alcaraz poslije eliminacije s Australian Opena: 'Ovo je bilo sramotno'

"Nakon nekoliko poena nije bilo bolje. Osjećao sam bol. Nisam se mogao dobro kretati i znao sam da će biti nemoguće nastaviti. Mislio sam da će biti gore ako nastavim da igram tako dug meč i zato sam odlučio da prekinem", izjavio je Alcaraz.

Alcaraz, koji je debitovao na ATP Touru u Riju 2020. godine, osvojio je titulu 2022. i završio kao drugoplasirani 2023., izgubivši finale od Camerona Norriea.

Neuspjeh neće pomoći Špancu u njegovoj borbi da odbrani drugu poziciju ATP rang liste od Italijana Jannika Sinnera. Aktuelni šampion Wimbledona imao samo 535 bodova viš od Sinnera i ima 1000 bodova za odbranu sljedećeg mjeseca kao branilac titule na BNP Paribas Openu u Indian Wellsu.

Govoreći na konferenciji za novinare, Monteiro je rekao:

"Ovo je jako čudno, to je bio drugi poen na meču. Na terenu nije izgledalo tako ozbiljno, ali onda sam to vidio na velikom ekranu i bio je loš preokret. Sada mogu samo da navijam da se oporavi, on je zvijezda".

Šok na Australian Openu: Ispao Carlos Alcaraz!

Šok na Australian Openu: Ispao Carlos Alcaraz!

Monteiro sada službeno vodi u međusobnim duelima protiv Alcaraza s 2:0, nakon što je pobijedio bivšeg svjetskog "broja jedan" u njihovom jedinom prethodnom susretu na ATP 250 u Melbourneu 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije