Jannik Sinner donio Italiji trofej Davis Cupa nakon 47 godina čekanja

1
Radiosarajevo.ba
Jannik Sinner donio Italiji trofej Davis Cupa nakon 47 godina čekanja
Foto: EPA - EFE / Jannik Sinner

Italijanski teniser Jannik Sinner savladao je Australca Alexa de Minaura s 6:3, 6:0 u drugom pojedinačnom dvoboju finala Davis Cupa u Malagi i tako svojoj zemlji donio drugi trijumf u ovom takmičenju, 47 godina nakon što su Italijani po prvi put podigli veliki srebrni pehar.

Sinner je u Malagi imao tri nastupa u pojedinačnim mečevima te dva u paru i u svih pet dvoboja izašao kao pobjednik, a posebno će ostati upamćena ona subotnja u polufinalu, kad je protiv najtrofejnijeg tenisera u historiji Novaka Đokovića spasio tri meč-lopte.

Italiji je prvi bod u nedjeljnom finalu protiv Australaca donio Matteo Arnaldi (ATP – 44.) koji je s 7:5, 2:6, 6:4 savladao Alexeija Popyrina (ATP – 40.).

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Italijanima je ovo bilo osmo finale, prvo nakon 1998.

Uz Jannika Sinnera, italijansku reprezentaciju su u Malagi činili Matteo Arnaldi (1-1 u pojedinačnim mečevima), Lorenzo Musetti (0-1 u pojedinačnim mečevima), Lorenzo Sonego (2-0 u parovima) i Simone Bolelli (bez nastupa), a vodio ih je selektor Filippo Volandri.

Australci su po 49. put igrali za veliki pehar, ali su baš kao i nakon prošlogodišnjeg finalnog poraza od Kanade na istom mjestu, ostali na 28. naslova u Davis Cupu.

Posljednji put su osvojili naslov 2003. s današnjim selektorom Lleytonom Hewittom kao prvim igračem reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije