Hoće li doći do preokreta u Parizu? Džumhurov trener ponovo negativan na koronu

0
A. S.
Hoće li doći do preokreta u Parizu? Džumhurov trener ponovo negativan na koronu
Foto: Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur i negativan test Popovića

Hoći li doći do preokreta u slučaju Damira Džumhura i njegovog nastupa na Roland Garrosu, pitanje je dana. 

Damirov trener Petar Popović, jučer je radio test na COVID-19 u Beogradu i danas su dobili rezultate, gdje se vidi da je negativan na koronavirus, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz trenerskog tima našeg tenisera.

"Damir je već unajmio advokata i prikupili su sve potrebne dokaze. Prvo će vidjeti da li mogu neku nagodbu uspostaviti, ako ne, onda će pokrenuti tužbu", dodali su za naš portal.

Još se ne zna da li će organizatori u Parizu vratiti našeg tenisera u hotel, iz kojeg je izbačen jučer nakon što je stigao prvi "lažni test" da je Popović pozitivan

"Male su šanse, skoro nikakve, jer je izbačen iz hotela, ali i žrijeba. No, advokat će svakako reagirati. Uskoro ćemo sve saznati", podvukli su iz trenerskog tima našeg najboljeg tenisera za Radiosarajevo.ba, dodajući da je Džumhuru nanijeta velika šteta i da je zbog toga angažirao advokata.

Podsjetimo, Džumhur se prije tri dana oglasio na Instagramu saopćenjem u kojem je izrazio ogorčenje informacijom da mu je organizator zabranio nastup na Grand Slamu u Parizu.

"Kratka informacija za sve. Nažalost, moj trener Petar Popović je testiran pozitivno ovog jutra. Zbog toga ne mogu igrati na Roland Garrosu i nemam priliku da se takmičim. On nije dobio priliku da uradi drugi test i sigurni smo da je bio lažno pozitivan zbog toga što moj trener ima antitijela. Razočaran sam, ali ne mogu promijeniti odluku i moram ići dalje. Više informacija sutra", napisao je Džumhur.

Jučer je u razgovoru za naš portal pojasnio šta se sve dogodilo u Parizu.

"I kada sam došao u Rim uradio sam testiranje. I sada sam u četvrtak u Parizu imao testiranje u oficijalnom hotelu. Prvo testiranje je bilo negativno. U subotu sam uradio test, a trener je bio na granici da bude pozitivan. Petar je dao organizatoru i doktorima dokument u kojem piše da ima antitijela i da je prebolovao koronu. Moj test je bio negativan, dok je trener čekao odluku. U 16 sati su mu u nedjelju kazali da je pozitivan", pričao nam je Džumhur u prvoj izjavi za medij nakon što je saznao da mu je trener pozitivan.

Početak Grand Slama Rolland Garros se igra na šljaci od 27. septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije