Džumhurov potez iz Montpelliera završio u komičnoj kompilaciji

Radiosarajevo.ba
Džumhurov potez iz Montpelliera završio u komičnoj kompilaciji
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur je ove sedmice nastupio na ATP turniru u francuskom Montpellieru, gdje je kroz kvalifikacije izborio nastup u glavnom žrijebu.

Sarajlija je eliminisan je u prvom kolu od Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, koji je slavio sa 2:1 u setovima (6:7(4), 6:3 i 6:4.).

Džumhur poražen u prvom kolu: Kanađanin slavio nakon preokreta

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras nije uspio ostvariti pobjedu protiv Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea, 21. igrača svijeta, u prvom kolu ATP turnira serije 250 u francuskom Montpellier, iako je osvojio prvi set (7:6). Džumhur, 97.

Ipak, jedan potez Džumhura s ovog meča je postao hit i na društvenim mrežama, te se našao u kompilacijama najsmješnijih poteza ovog mjeseca.

Naš teniser je u jednom navratu pokušao odigrati drop shot, ali je to učinio na neočekivano loš način, pa je lopta pala svega nekoliko metara ispred njega.

Ni sam Džumhur nije mogao vjerovati kako se to dogodilo, okrenuo se ka publici i nasmijao.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije