Džumhur: Žao mi je što sa Đokovićem nisam igrao meč u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Žao mi je što sa Đokovićem nisam igrao meč u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur na konferenciji u Sarajevu

Ostala je velika žal što meč sa Novakom Đokovićem nije održan. Novak mi je uvijek govorio da želi doći u Sarajevo da odigramo takav meč. To bi mnogo značilo i meni, ali i polularizaciji tenisa u Bosni i Hercegovini i našim mladim teniserima. Mi smo u kontaktu i vjerujem da će se takav događaj održati čim se stvore uslovi.

To je danas na konfereniji za medije u Sarajevu, rekao najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Podsjetimo, Džumhur je u Sarajevu trebao igrati egzibicioni meč protiv najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića, ali je duel otkazan jer je ispostavilo da je srbijanski igrač zaražen novim sojom koronavirusa. 

"Svijetu je trebao krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka. No, vjerujte da je on sve učinio u najboljoj namjeri. Htio je da se svi vratimo tenisu i uživamo u tom prelijepom sportu", dodao je Džumhur. 

Damir Džumhur na konferenciji za medije - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Damir Džumhur na konferenciji za medije

Novinarima je otkrio da bi se volio vratiti u Beograd i nastaviti igrati teniske turnire koje je organizovao Janko Tipsarević.

"Vjerovatno to neće biti moguće zbog trenutnih dešavanja u Beogradu. U ovom trenutku nisam siguran ni da će Grand Slam u New Yorku, US Open, biti održan s obzirom na to da veliki broj tenisera ne želi putovati u SAD pod ovim trenutnim okolnostima", naglasio je Sarajlija.  

Konferenciji je prisustvovao Damirov otac i trener Nerfid Džumhur, koji je otkrio da su teniski tereni na Koševu bili idejno rješenje za meč s Đokovićem.

"Prethodno su razmatrane lokacije poput parkinga na Trebeviću ili parking kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić", dodao je Nerfid Džumhur. 

On se osvrnuo i na činjenicu da Damir Džumhur nije dobio status vrhunskog sportiste.

"Damir je ispunio normu za dobijanje tog statusa, ali da je njegova prijava odbijena od nestručnih ljudi. Ipak, Damir je osigurao status koji zaslužuje", zaključio je Nerfid Džumhur, koji je podvukao da Damir ne bi godinama bio u vrhu najboljih svjetskih tenisera da uz njega tokom karijere nisu bili jaki sponzori, a kao najveće prijatelje istakao je BH Telecom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije