Izgubio meč protiv Gulbisa: Džumhur poražen u drugom kolu Wimbledona

Radiosarajevo.ba
Izgubio meč protiv Gulbisa: Džumhur poražen u drugom kolu Wimbledona
Naš najbolji teniser Damir Džumhur poražen je u drugom kolu trećeg Grand Slama sezone Wimbledona od Latvijca Ernesta Gulbisa sa 3:2 po setovima.

Već u prvom gemu Džumhur je iskoristio brejk loptu i poveo sa 1:0, a u trećem je propustio realizovati još jednu da bi u šestom Gulbis imao šansu vratiti brejk, no nije iskoristio dvije brejk lopte, te je Damir poveo sa 4:2. U sljedećem gemu Džumhur je iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:2, a onda spasio dvije brejk lopte i iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima, piše Sport1.

Baš kao i u prvom setu, Džumhur je na startu drugog napravio brejk nakon čega je u drugom gemu spasio brejk loptu, pa onda u sljedećem gemu iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 3:0. U četvrtom gemu Gulbis je vratio jedan brejk budući da je realizovao treću brejk loptu i smanjio na 3:1. U šestom gemu Gulbis je iskoristio još jednu brejk loptu i u potpunosti se vratio u drugi set nakon čega je u desetom gemu iskoristio set loptu i izjednačio rezultat na 1:1.

U trećem setu nije viđen brejk sve do četvrtog gema kada je Gulbis iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 3:1 da bi u šestom gemu latvijski teniser propustio realizovati dvije brejk lopte i Džumhur je smanjio na 4:2. Gulbis je do kraja zadržao stečenu prednost i poveo sa 2:1 u setovima.

Džumhur je četvrti set otvorio fantastično i veoma brzo poveo sa 5:0 nakon čega Gulbis nije imao šansu da se vrati u ovaj dio igre, te je ovaj meč otišao u peti set.

Gulbis je u drugom gemu petog seta iskoristio brejk loptu i poveo sa 2:0, a prednost brejka je čuvao do devetog gema kada je imao tri meč lopte koje nije iskoristio, ali je iskoristio četvrtu i prošao dalje.

U trećem kolu Gublis će igrati sa boljim iz duela Taylor Fritz-Alexander Zverev, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije