Džumhur ekspresno protiv Marterera za drugo kolo Wimbledona

Radiosarajevo.ba
Džumhur ekspresno protiv Marterera za drugo kolo Wimbledona
Najbolji bosanskohercegovaki teniser Damir Džumhur slavio je u prvom kolu trećeg Grand Slam turnira sezone protiv Nijemca Maximiliana Marterera rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:4.

Džumhur je u prvom setu koji je igrao na ovogodišnjem Wimbledonu do breaka došao u šestom gemu. Do kraja Marterer je uspio doći do jedne break lopte u devetom gemu, ali Džumhur nije dozvolio preokret i riješio je prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu još bolja igra našeg tenisera. Do prvog breaka došao je u petom gemu, a potom je u šestom potvrdio break i došao do 4:2. U narednom gemu novi break Džumhura, a potom još jedna potvrda breaka za 6:2 u drugom setu.

U trećem setu Džumhuru je opet bio dovoljan jedan break, a opet je do njega došao u petom gemu. Marterera je savladao za sat i 36 minuta igre.

U drugom kolu igrat će protiv boljeg iz duela Gulbis - Clarke. Prvi je na turnir došao nakon kvalifikacija, a drugi je dobio "wild card".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije