Džumhur na tronu: Pobjedom nad Mannarinom osvojio turnir u Antaliji

Radiosarajevo.ba
Džumhur na tronu: Pobjedom nad Mannarinom osvojio turnir u Antaliji
FOTO: EPA / Džumhur na Roland Garrosu
Damir Džumhur savladao je u finalu turnira u Antaliji Adriana Mannarina rezultatom 2:1 u setovima.

Damir je spektakularno otvorio meč, odlično je servirao, riternirao i udarao lopticu. Eksploatisao je Mannarinovo kretanje šetajući ga preciznim udarcma po paraleli i dijagonali i bez problema je dolazio u prilike da pravi brejkove. Džumhur je uspio tri puta oduzeti servis Mannarinu i osvojiti prvi set sa 6:1.

Početak drugog seta, ipak, nije prošao tako idealno, jer je Džumhur nakon velike borbe i dvije neiskorištene gem lopte izgubio svoj gem, a vrlo brzo je uslijedila i rasprava sa sucem oko jedne loptice za koju je Damir mislio da je završila u autu. Mannarino je poveo sa 3:0, a onda do kraja seta iskoristio potpuni pad u igri našeg tenisera i dobio ga istim rezultatom kojim je izgubio prvi, 6:1.

Ipak, u trećem setu Džumhur je vratio stvari na svoje mjesto, uspio se smiriti i zaigrati opuštenije, te doći do brejka prednosti u četvrtom gemu koji je potvrdio za vodstvo od 4:1. U nastavku seta Džumhur pravi još jedan brejk koji mu donosi servis za meč i prvu travnatu titulu u karijeri, što Džumhur koristi i stiže do ATP naslova u Antalyji, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije