Džumhur: Postao sam mirniji na terenu, to se vidi u svakom meču

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Postao sam mirniji na terenu, to se vidi u svakom meču
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u finalu ATP turnira u Winston-Salemu rezultatom 2:0 od španskog tenisera Roberta Bautiste Aguta.

I pored poraza, Džumhur je mogao biti zadovoljan prikazanim igrama.

"Odlična sedmica za mene, drugo finale u dvije sedmice. Ovo je jedan odličan period za mene i najbolja sedmica jer sam imao pet odličnih pobjeda. U finalu je falilo snage, definitivno se vidjelo da sam umoran", istakao je Džumhur nakon meča.

Objasnio je da mu je falilo svježine da dođe do pobjede protiv Bautiste Aguta, koji je sjajan igrač.

"U oba seta sam ušao loše, pa sam se vraćao, u ključnim momentima u setu sam odigrao bez energije. Jednostavno, nisam uspio da skupim sve što je potrebno da bih mogao odigrati kvalitetno protiv igrača protiv kojeg se mora odigrati kvalitetno. Bautista Agut je top 15 igrač već dugo vremena i protiv njega se mora odigrati maksimalno dobro da bi se očekivala pobjeda", mišljenja je Džumhur.

Džumhur je istakao i da je iskustvo možda bilo presudno, jer Agut ima već šest ATP titula.

"On je jučer igrao vrlo dobro, skoro bez greške i onda kad je najviše trebalo, bio je siguran i miran. Ja nisam uspio to biti zbog umora i pada koncentracije. Meni je ovo bilo prvo ATP finale, a on je osvojio već šest ATP titula", kazao je naš najbolji teniser, dodavši da je jako zadovoljan svojom formom:

"Moja forma u posljednje vrijeme je odlična, došlo je do nekih promjena i to je očigledno. Postao sam mirniji na terenu i to se vidi u svakom meču".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije