Damir Džumhur: Za BiH uvijek nastupam svim srcem

Sanja Šabanadžović
Damir Džumhur: Za BiH uvijek nastupam svim srcem
Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur
Mladi i uspješni bh. teniser Damir Džumhur dio je tima koji ove godine ide na Olimpijske igre u Riju.

S obzirom na to da su Olimpijske igre jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu, sigurno je da svaki sportista sanja o tome da učestvuje i predstavlja svoju zemlju.

"I ja sam ovaj put dobio tu priliku da u Riju predstavljam svoju državu. Treme ima, možda ne toliko koliko će biti pred sam meč. Velika stvar je što najveći i najbolji tim do sada ide na Olimpijadu, što dvojica tenisera idu iz BiH i mislim da smo pokazali svima da mogu očekivati dobre rezultate od nas na Olimpijskim igrama. Nadam se da ćemo to pružiti svima koji nas budu podržavali u Riju", naglasio je Džumhur.

Iza Damira su naporne sedmice.  Igrao je dva meča u singlu Davis Cupa, pa tri meča u Umagu i još jedan u njemačkoj ligi...

"Tenis je takav sport u kojem nemate mnogo vremena da se pripremate, igrate mnogo turnira... Nadam se da ću biti 100 posto u formi pred taj šesti august. Dosta dobro igram posljednjih mjeseci, bilježim dobre rezultate, nadam se da ću tako nastaviti i da na Olimpijadi mogu još bolje od toga", izjavio je mladi bh. teniser, dodavši kako će dosta ovisiti i od žrijeba, te da se nada proći dva kola i biti u osmini finala - uz malo sreće u žrijebu i odličnu igru.

Kako kaže, zahvalan je porodici, trenerima koju su uvijek uz njega, ali i građanima koji ga prate putem medija i bodre na svakom koraku.

"Veliko hvala ide i Olimpijskom komitetu koji nam je omogućio da se dobro spremimo za Olimpijadu, da postignemo najbolje rezultate. Bez obzira na rezultat koji ostvarimo, građani trebaju znati da ćemo dati i više od 100 posto. Uvijek smo za Bosnu i Hercegovinu nastupali svim srcem, i tako ćemo i nastaviti jer mislim da ova zemlja zaslužuje mnogo toga od nas sportista", poručio je Damir. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije