Drama se u Australiji nastavlja: Đokovića će deportovati sa aerodroma?

3
Radiosarajevo.ba
Drama se u Australiji nastavlja: Đokovića će deportovati sa aerodroma?
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je sletio u Melbourne, ali odmah po slijetanju je doživio veliku neugodnost.

Iako je mislio kako može u Australiju nakon što je dobio dozvolu da ipak nastupi na Australian Openu, na aerodromu su mu odbili izdati vizu.

Vlasti australske države Viktorije nisu srbijanskom teniseru izdale vizu pa je tako ostao zarobljen na aerodromu koji ne može napustiti i ući u Melbourne.

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Nakon što je vijest prenio Timesov novinar Stuart Fraser, isto je potvrdila i ministrica sporta Victorije Jaala Pulford na svojem Twitteru.

"Federalna vlada je pitala hoćemo li odobriti vizu Novaka Đokovića za ulazak u Australiju. Nećemo Novaku Đokoviću dati vizu kako bi nastupao na Australian Openu", poručila je ministrica Pulford.

Australijski mediji pišu kako je odbijen zahtjev granične policije da se Đokoviću izda viza koji je poslan nekoliko sati prije njegovog slijetanja u Melbourne. Razlog odbijanja je taj što je predan zahtjev za pogrešni tip vize.

Iz minuta u minut iz Australije stižu novi detalji, a posljednju bombastičnu vijest je pustio britanski "Times".

Kako Britanci navode, za Novaka postoje samo dvije opcije.

Prva je da ga deportuju iz Australije, a druga je da ga granična policija, kao savezni organ, pusti da uđe u Australiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije