Đokoviću mogu zabraniti ulazak u Australiju, upitan nastup na takmičenju

1
Radiosarajevo.ba
Đokoviću mogu zabraniti ulazak u Australiju, upitan nastup na takmičenju
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

I dok se i dalje čeka da Novak Đoković stigne u Australiju, ministrica unutrašnjih poslova ove zemlje Karen Endruz poručuje da bi se mogli umiješati zvaničnici na granici.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće i stekao je pravo da se takmiči na Australian Open-u, piše Nova.rs.

Đokovića su pregledala dva nezavisna panela od strane Tenis Australije i Vlade Viktorije, koji su pratili stritkna ATAGI pravila.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ona je sada postavila pitanje o tome kada je započet proces i kakve informacije su dostavljene Vladi.

Jacinta Allan, premijerka Viktorije, rekla je u srijedu da je Australija omogućila Đokoviću da uđe u Australiju, a onda je Endruz poručila da Novak tek treba da osigura vezu.

Nevakcinisane ljude vraćaju sa aerodroma ili šalju u obavezni 14-dnevni karantin.

"Svaki individualni zahtijev da se uđe u Australiju mora se usaglasiti sa strogim pravilima na granici. Dok Vlada Viktorije i Tenis Australija mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da igra na Australijan openu, Vlada Komonvelta sprovodi zakone na granici Australije. Od 15. decembra 2021. potpuno vakcinisani ljudi koji imaju vizu mogu da putuju u Australiju bez izuzetka za putnike i da uđu u zemlje i teritorije na kojima nema karantina. Ako osoba koja dolazi nije vakcinisana, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da nije vakcinisana zbog medicinskih razloga da bi dobila iste putničke uslove kao i potpuno vakcinisani", rekla je Endruz, a prenio je 7news.com.au.

Iako ni u jednom trenutku nije pominjala ime Đokovića i te kako je jasno da je mislila na njega.

"Australijska granična policija će nastaviti da brine o tome da svi koji dođu na granicu moraju da se slože sa strogim zahtjevima. Nijedan pojedinac koji se takmiči na Australian Openu neće dobiti specijalan tretman. Karantin je neophodan za one koji dolaze iz inostranstva u Viktoriju", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije