Nevakcinisani Đoković dobio pravo nastupa na Australian Openu

1
Radiosarajevo.ba
Nevakcinisani Đoković dobio pravo nastupa na Australian Openu
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković nastupit će na prvom Grand Slamu sezone u Australiji.

Srbijanski teniser, poznat po svojim stavovima o vakcinaciji, istu nije praktikovao pa je s razlogom njegovo učešće u Melbourneu stavljeno pod znak pitanja.

Međutim, sada su sve dileme otklonjene! Đoković će se ipak takmičiti u Australiji gdje će imati priliku da dođe do rekordne 21. Grand Slam titule, što do sada, nikome nije pošlo za rukom.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Velika trojka tenisa Đoković, Federer i Nadal imaju po 20. titula ove prestižne serije, a čini se da je Srbijanac najbliži novoj tituli kojoj bi se odvojio od svojih rivala.

"Odmorio sam od veoma duge i uspješne sezone 2021. Prijalo mi je da budem s porodicom i dragim ljudima. Sad idem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim tenis u narednim nedjeljama. Hvala svima na podršci", poručio je Đoković i dodao je:

"Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti".

Australian Open će biti održan od 17. do 29. januara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije