Dr. Semir Osmanagić: "Imam samo jednu želju za Novaka Đokovića u 2021. godini"

2
A. S.
Dr. Semir Osmanagić: "Imam samo jednu želju za Novaka Đokovića u 2021. godini"
Foto: Facebook/Bosanska piramida sunca / Đoković i Osmanagić iz Visokog poslali srce jednoj osobi

Prvi teniser svijeta Novak Đoković sedmi je put u karijeri osvojio ATP turnir iz serije Masters 1000 u pariškoj dvorani Bercy.

Srbijanski teniser je u finalu je nadigrao drugog igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva sa 4:6, 6:3, 6:3.

Podsjetimo, Đoković je u Parizu slavio i 2009., 2013., 2014., 2015. te 2019. godine, dok je Medvedev branio prošlogodišnji naslov.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Za Đokovića je ovo ukupno 37. naslov na turnirima iz serije Masters 1000, čime se izdvojio na vrhu u toj kategoriji.

Do sada su on i Rafael Nadal dijelili prvo mjesto s po 36 naslova.

Nakon što je završen duel, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Semira Osmanagićavlasnika Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i velikog prijatelja Novaka Đokovića.

'Trijumf Novaka Đokovića na Masters turniru u Parizu je pokazao da je još uvijek neprikosnoven u teniskom svijetu. Imao je fantastičnu godinu i vjerujem da će biti proglašen najboljim sportašem svijeta za 2021. godinu. On je igrač raskošnog talenta, nevjerovatne fizičke spremnosti, upornosti, iznimne mentalne snage. Veliki je humanitarac.

Đoković i Osmanagić - undefined

Print Screen: Đoković i Osmanagić

Radujem se njegovoj ponovnoj, skoroj posjeti bosanskim piramidama. Ponosan sam na njegovu izjavu datu ispred tunela Ravne u Visokom: 'Budućnost naših zemalja je u miru i saradnji. Više možemo učiniti jedni za druge, nego što će i Istok i Zapad za nas ikada učiniti', kazao je Osmanagić za portal Radiosarajevo.ba.

Naglasimo, Đoković je još u subotu osigurao "broj 1" na ATP tabeli na kraju godine, a ovo mu je ukupno 86. osvojeni turnir u karijeri. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije