Đoković tri godine ne može u Australiju, srbijanski mediji u šoku

9
Radiosarajevo.ba
Đoković tri godine ne može u Australiju, srbijanski mediji u šoku
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Novak Đoković nakon što je izgubio sudski spor s australskim vlastima neće moći nastupiti na Australian Openu, braniti naslov pobjednika i loviti rekordni 21. Grand Slam naslov.

Đoković je ujedno odlukom suda dužan podmiriti troškove suđenja koji će, navode srbijanski mediji, iznositi oko 500.000 dolara.

Veliki problem će mu predstavljati činjenica što će mu nakon ove odluke tri godine biti zabranjen ulazak u zemlju.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Ako se zna da ima 34 godine, onda se s pravom postavlja pitanje - da li će se ikada više vratiti u Melbourne?

Srbijanski mediji ne kriju razočarenje odlukom suda.

Tako je portal Kurir napisao da je ovo "najveća sramota u historiji sporta", a australskoj vladi su poručili da se srami svoje odluke.

"Ova sramota države Australije živjet će zauvijek. Bez argumenta i razloga izbacili su Novaka iz države, Novaka koji je toliko toga donio Australiji", piše na portalu Kurira.

Nakon toga žestoko su udarili na teniskog novinara Bena Rothenberga za kojeg tvrde da je mrzitelj srbijanskog tenisera, jednog od rijetkih sportista koji nije vakcinisan.

"Najsretniji dan u životu Novakog mrzitelja! Ne može obuzdati emocije poslije odluke Australije".

"Skandal. Sramotna odluka. Ova bruka Australije će ostati zauvijek. Bez ijednog valjanog argumenta su izbacili Novaka iz države. Čovjeka koji je toliko donio Australiji. Sud nije ni objasnio svoju odluku, ali sad više nema što ni da objašnjava. Jasno je da je politika pobijedila'', piše Telegraf i nastavlja:

''Argumenti advokata vlade bili su na klimavim nogama, ali očigledno je da je Novak postao opasnost po ssistem Australije i da su mu dopustili da igra, bila bi to sramota i poraz vlasti u Australiji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije