Dodik pisao Đokoviću, a onda je iz Australije stigla "čestitka"

25
A. S.
Dodik pisao Đokoviću, a onda je iz Australije stigla "čestitka"
Foto: Radiosarajevo.ba / Đoković sa Miloradom i Igorom Dodikom

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, poručio je da je srbijanski teniser Novak Đoković ponos nacije i da je narod RS uvijek bio i ostat će uz njega.

"Dragi Nole, Srbi iz Republike Srpske su sa nestrpljenjem i nadom iščekivali dan i sat odluke. Iako u nadi da će konačna odluka biti pozitivna za tebe i da ćeš biti u prilici da po deseti put osvojiš turnir u Australiji i time odmah i zauvijek staviš tačku na diskusiju ko je najbolji svih vremena. Za nas u RS svako polemisanje o tome ko zaslužuje titulu najboljeg svih vremena je suvišno, jer si za nas, Nole, to nesumnjivo, Ti", poručio je član Predsjedništva BiH.

Zanimljivo, čovjek sa crne američke liste Novaku je pisao prije odluke Federalnog suda, a ubrzo je stigla "čestitka" za Đokovića u vidu informacije da mora napustiti državu i da će biti protjeran. 

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

"Mi u Republici Srpskoj, navikli na uskraćivanja prava svake vrste, navikli na razne nasrtaje na identitet, na sve moguće napade i etiketiranja najpogrdnijim imenima, u tvojoj pojavi i načinu na koji su poručio svijetu ko si i odakle si, odjednom smo postali važni, opet beskrajno ponosni i ubijeđeni da je samo Srbin mogao otići tako daleko i visoko, uz pomoć vlastitog truda, odlučnosti, vjere i sna. I tako će, Nole, ostati zauvijek!", istakao je lider SNSD-a, prenose poruku Dodika za Đokovića mediji u bh. entitetu RS.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje ovog mjeseca održava prvi Grand Slam sezone.

Čak 93,8 posto Australijanaca starijih od 16 godina je revakcinisano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije