Vučić: Maloprije sam razgovarao sa Novakom Đokovićem...

8
Radiosarajevo.ba
Vučić: Maloprije sam razgovarao sa Novakom Đokovićem...
Foto: Tanjug / Đoković i Vučić

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je za srbijanske medije da je razgovarao sa Novakom Đokovićem, nakon odluke da bude deportovan iz Australije.

"Razgovarao sam sa Novakom maloprije. Rekao sam mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji. Da 10 dana maltretirate tenisera, i da deseti dan date odluku za koju ste znalo odmah od početka... Da su rekli odmah da nevakcinisani ne mogu da uđu, on ne bi ni došao. Ovako je uradio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje neviđenih razmera. Nešto poput lova na vještice... Vidjeli ste u samom besmislenom procesu, koliko oni lažu, koliko tužilac laže", rekao je Vučić.

Zatim je rekao:

Svečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

Svečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

"Mi ćemo već u martu australijske sportiste dočekati na mnogo bolji način. Nećemo da se iživljavamo na njima. Pokazat ćemo da smo bolji od australijske vlade, a australijskom narodu hvala", dodao je Vučić i podvukao:

"Oni misle da su ponizili Đokovića... Oni su unizili sebe, a Đoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju".

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje u ponedjeljak počinje prvi Grand Slam sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije