Đoković poražen u Dubaiju: Poznati finalisti turnira

0
Radiosarajevo.ba
Đoković poražen u Dubaiju: Poznati finalisti turnira
Foto: Kolaž/Twitter / Novak Đoković, Daniil Medvedev

Sedmi igrač svijeta Daniil Medvedev savladao je Novaka Đokovića u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, te tako zakazao finalni duel sa Andreyem Rublevom.

Medvedev je u prvom setu stigao do dva breaka prednosti. Kod rezultata 5:2, Đoković je uspio vratiti jedan break, ali dva gema poslije Rus je ikoristio prvu set loptu za 6:4. 

Dobru igru Medvedev je nastavio i u drugom setu, pa je Đoković od početka morao 'loviti' break zaostatka. Međutim, Medvedev je odigrao sjajno.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Nije Đokoviću dopustio niti jednu break loptu te je u cijelom setu napravio samo jednu neiznuđenu grešku. Ruski teniser je nakon sat i 35 minuta igre iskoristio prvu meč loptu za plasman u finale.

Ovim je Đoković prekinuo niz od dvadeset pobjeda zaredom, a ukupni rezultat meča bio je 6:4, 6:4.

Bio je ovo četrnaesti susret ove dvojice tenisera, a ovo je Medvedevu peta pobjeda nad Đokovićem.

Prethodno je odigran i drugi polufinalni duel turnira u Dubaiju, u kojem je Andrey Rublev savladao Alexandra Zvereva u dva seta. Meč je počeo ogromnom borbom za prvi gem, a Rublev je uspio da Nijemcu 'otkine' break. Zverev se vraćao, ali je Rus sa prednošću od dva breaka i rezultatom 6:3 zaključio prvi set.

U drugom setu obojica su uspješno čuvali svoje servis gemove, a spektakularna borba gledala se u tie breaku.

Zverev je spasio četiri vezane meč lopte, ali je pri rezultatu 10-9 Rublev odservirao za konačni rezultat 6:3 7:6(9). Tako je Rus došao do prve pobjede u sedam međusobnih susreta sa  Zverevom.

Šta se dešavalo u Dubaiju? Kamere snimile kako Novak Đoković dobija tablete. Srbijanac ima problema

Šta se dešavalo u Dubaiju? Kamere snimile kako Novak Đoković dobija tablete. Srbijanac ima problema

Finalni meč turnira iz ATP 500 serije u Dubaiju između Andreya Rubleva i Daniila Medvedeva odigrat će se u subotu u 16 sati po našem vremenu, a prenos možete gledati na Sport Klubu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije