Đoković o osvajanju Golden Slama: 'Poznajem sebe, mogu to napraviti'

0
Radiosarajevo.ba
Đoković o osvajanju Golden Slama: 'Poznajem sebe, mogu to napraviti'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Madridska Marca je objavila dio intervjua sa srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem (36) u kojem je najbolji reket svijeta pričao o potencijalnom osvajanju Golden Slama, odnosno osvajanju sva četiri najveća turnira i zlatne olimpijske medalje.

S obzirom na godine, Đokoviću je 2024. vjerovatno zadnja šansa da ostvari ovaj jedinstveni podvig.

Ove sezone Srbijanac je osvojio tri Grand Slam turnira – Austalian Open, Roland Garros i US Open. U finalu Wimbledona zaustavio ga je Carlos Alcaraz.

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

Iduće sezone će pokušati osvojiti sva četiri i zlato na Igrama u Parizu.

"Je li prije godinu, dvije ili pet godina bilo realno razmišljati o osvajanju tri od četiri Grand Slama? Ljudi su mislili da nije, ali ja sam vjerovao da je moguće. Jer poznajem sebe. Ako sam psihički i fizički dobro, moguće je to ostvariti. Ne želim da zvuči bez poštovanja prema drugim teniserima, jer uvijek pazim na njih. Postoje hiljade onih koji se bore za svaki Grand Slam. Znam ko sam, vjerujem u sebe i to me je dovelo do ovih visina'', rekao je Đoković.

Đoković je ostao bez medalje na Igrama u Tokiju, a jedina medalja u četiri učešća na Olimpijskim igrama bila mu je bronza iz Pekinga 2008. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije