Damir Džumhur ostao bez nastupa na Australian Openu

0
Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur ostao bez nastupa na Australian Openu
FOTO: AA / Damir Džumhur / Arhiva

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostao je bez nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, pošto je u finalu kvalifikacija za ovaj turnir neočekivano poražen od Belgijanca Kimmera Coopejansa.

Džumhur je odigrao jako loš meč u kojem mu je Coopejans dozvolio osvjanje svega dva gema, te ga je ubjedljivo i lagano porazio sa 2:0 u setovima. U prvom je bilo 6:2 za Belgijanca, koji je u drugom bio i ubjedljiviji, te je slavio čak sa 6:0.

Tako je Džumhur na loš način počeo i novu sezonu nakon što je u prošloj ispao iz prvih 100 tenisera svijeta na rang listi, a ovaj meč je trajao tačno sat vremena.

Džumhur je bio favorit u ovom meču, bio je sedmi nositelj kvalifikacija, ali tu ulogu nije opravdao na terenu.

Sada Džumhuru ostaje nada da kao “lucky looser” upadne u glavni žrijeb Australian Opena, što će se desiti ukoliko dođe do velikog broja otkaza tenisera, a to je i moguće zbog cjelokupne situacije s pandemijom korona virusa.

Damir je inače sedmi teniser na toj listi zamjena za eventualne otkaze tenisera koji su od ranije već učesnici glavnog žrijeba, piše scsport.ba

Kvalifikacije za Australian Open, finale:

Coopejans – Džumhur 2:0 (6:2, 6:0)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije