Damir Džumhur se plasirao u polufinale turnira u Barceloni

0
A. S.
Damir Džumhur se plasirao u polufinale turnira u Barceloni
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Damir Džumhur (114. na ATP listi), najbolji teniser Bosne i Hercegovine, plasirao se u polufinale ATP Challengera u Barceloni.

Naš teniser u tri seta (3:6, 6:1, 6:3) bio je bolji od Francuza Maxime Janviera, nakon preokreta, jer je 204. teniser na svijetu mimo očekivanja dobio prvi set (6:3).

Džumhur je loše otvorio meč. Francuz mu je već u prvoj igri na servis Bosanca napravio break i poveo sa 3:0. Kasnije se igralo gem za gem, što je bilo dovoljno da Janvier uzme set sa 6:3, nakon što je realizirao drugu set-loptu.

U drugom setu gledali smo pravog Džumhura. Brzo je napravio prvi break, pa je i on poveo sa 3:0

Prvi naš reket je kasnije napravio još jedan (kod 4:1, op.a.) i rutinski set priveo kraju za - 6:1.

U trećem setu prvi break na otvaranjuu napravio je Džumhur. Poveo je sa 1:0, da bi Javier odmah uzvratio, iako je Damir imao dva puta prednost.

Kasnije je na 2:2, Džumhur ponovo lovio break, ali nije uspio. Nije uspio kasnije ni Javier, koji je imao čak tri break lopte pri vodstvo od 3:2. Damir ih je sve tri sjajno spasio.

Sedma igra otišla je na stranu našeg tenisera, kada je napravio break i to je bila najava konačnog trijumfa i plasmana u polufinale gdje ga očekuje najveće iznenađenje turnira Carlos Gimeno Valero, Španac koji je trenutno 534. igrač na ATP listi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije