Čilić pobijedio Schwartzmana i zakazao duel s Nadalom

Radiosarajevo.ba
Čilić pobijedio Schwartzmana i zakazao duel s Nadalom

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Torontu. On je u 3. kolu nadigrao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6:3, 6:2 nakon sat i 11 minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Schwartzmana i druga pobjeda hrvatskog igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Čilić je posebno dobro igrao na reternu te je čak pet puta uspio oduzeti servis Argentincu, dva puta u prvom i tri puta u drugom setu, pa mu veliki problem nije stvorila niti činjenica kako je Schwartzman iskoristio obje svoje break-lopte u susretu.

U prvom setu Čilić je poveo sa 3:1, no Schwartzman se uspio vratiti na 3:3, no potom je uslijedila velika serija hrvatskog igrača koji je osvojio sedam gemova zaredom i stigao do nenadoknadive prednosti od 6:3, 4:0.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala, koji je sa 7:5, 7:6 (4) pobijedio Švicarca Stana Wawrinku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije