Beograd: Tomislav Brkić pozitivan na koronavirus

Radiosarajevo.ba
Beograd: Tomislav Brkić pozitivan na koronavirus
Foto: EPA-EFE / Tomislav Brkić

Novi slučajevi inficiranja koronavirusom zabilježeni su u sportu - u pitanju su teniseri Tomislav Brkić iz Bosne i Hercegovine i Matej Šabanov iz Hrvatske.

"Šampionat Istočne Evrope", trenutno najjače tenisko takmičenje na planeti koje se održava od 15. juna pa sve do 23. jula u Beogradu, čiji je organizator proslavljeni reprezentativac Srbije Janko Tipsarević, saopćio je da su dva učesnika po povratku sa samog nadmetanja – bila pozitivna na testu na SARS-CoV-2.

"Tokom trajanja turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mjera bezbjednosti koje važe kod nas, svima savjetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je inficiran, to prijavi, prekine da učešće u finalu do dobijanja rezultata i bude u izloaciji", istakao je Janko Tipsarević.

Tome je odmah dodao da počinje ženski turnir.

"Sada počinju dvije ženske nedjelje turnira u kojem učestvuju sve djevojke koje se apsolutno osjećaju zdravo i koje nisu imale kontakt da nekim ko je pozitivan na Covid 19. Što se tiče Brkića i Šabanova, tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su inficirani. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tiče ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu - rezultati testa su negativni", istakao je srbijanski as, prenosi sport.blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije