Bašić u jednom trenutku izludio Đokovića, ali je Novak prošao dalje

Radiosarajevo.ba
Bašić u jednom trenutku izludio Đokovića, ali je Novak prošao dalje
Arhiv / Mirza Bašić
Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić u posljendji je trenutak, kao lucky loser dobio priliku da igra u prvom kolu Rogers Cupa u Torontu.

Koreanac Chung se povrijedio, pa je na megdan jednom od najboljih teniser svijeta - Novaku Đokoviću došao naš teniser. Slavio je Đoković rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6. 

Đoković je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3 za 38 minuta igre. Ključni break u prvom setu Đoković je napravio u šestom gemu. Imao je dvije vezane lopte, iskoristio drugu i došao do 4:2. Prednost je zadržao do kraja drugog seta i poveo s 1:0 u meču.

U drugom setu slična slika na terenu. Đoković ovaj put do breaka dolazi u sedmom gemu, ali već u narednom je Bašić uzvratio. U tom trenutku Đoković je bio izuzetno ljut na sebe što je dozvolio protivniku da se tako brzo vrati u set.

Novi break teniser iz Srbije napravio je u 11. gemu, a onda je Bašić došao do 40:15 na servis Đokovića u 12. gemu prvog seta. Drugu break loptu Sarajlija je iskoristio i došao do tie-breaka drugog seta.

Uspješniji je u tie-breaku bio Đoković i riješio je meč u svoju korist rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6, ali je Bašić odigrao fantastičan meč protiv jednog od najboljih tenisera svijeta svih vremena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije