ATP Madrid: Može li 18-godišnji Carlos Alcaraz napraviti senzaciju?

0
Radiosarajevo.ba
ATP Madrid:  Može li 18-godišnji Carlos Alcaraz napraviti senzaciju?
Twitter / Carlos Alcaraz

Rafa Nadal je drugi igrač svijeta i bez premca apsolutni favorit za osvajanje svakog turnira na zemljanoj podlozi. Danas igra u Madridu protiv Carlos Alcaraza. Meč počinje u 15.00 sati.

Kralj šljake je ove godine ušao nešto lošije u sezonu na zemlji. U jednom od omiljenih turnira Rafe on je u Monte Carlu ispao u četvrt finalu od Rubleva. Ipak, to je bio prvi turnir na zemljanoj podlozi a ruku na srce i Rublev je igrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Nakon toga je osvojio Barcelonu a sigurno je i u Madridu apsolutni favorit. Sa druge strane 18-godišnji Carlos Alcaraz je jedna od nadolazećih zvijezda koju ćemo sigurno još dugo gledati na touru. Alcaraz iza sebe ima jednu odličnu sezonu u kojoj je osvoio tri Challengera, sva tri na zemlji, i od ove godine ga treba redovno očekivati na najjačim turnirima.

Iako je Alcaraz napravio mnogo do sada, ovaj meč će za njega biti samo jedno veliko iskustvo igranja protiv najboljeg igrača na zemlji u istoriji sporta. 

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Nadala 1,05 a na pobjedu Alcaraza 7,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije