ATP Challenge Burnie: Pobjeda i poraz Mirze Bašića

Radiosarajevo.ba
ATP Challenge Burnie: Pobjeda i poraz Mirze Bašića
Foto: Twitter / Mirza Bašić

Mirza Bašić je u jednom danu u australskom Burnieu ostvario pobjedu i poraz. Naš drugi reket je na teren prvo izašao u singlu, gdje je kao 99. igrač svijeta postavljen za prvog nositelja.

Poražen je nakon blijede partije protiv 236. igrača na svijetu Britanca Jay Clarkea, poslije svega 68 minuta igre. Bašić je bio totalno van rtima tokom oba seta. Posebno u prvom koji je izgubio sa 1:6.

U drugom je također brzo pokleknuo rano i bez nekog velikog otpora pružio ruku protivniku za konačnih 1:6, 3:6. 

Nakon svega sat vremena odmora, Bašić je ponovo bio na terenu. Ovoga puta u dublu zajedno sa Tomislavom Brkićem. Protivnici su im bili Indijac Jeevan Nedunchezhiyan i Sem Verbeek iz Holandije. 

Meč je trajao sat i 24 minuta, a naš par je na kraju izašao kao pobjednik. Prvi set Bašić i Brkić su dobili sa 6:4, u drugom su izgubili nakon tie-breaka (6:7). U odlučujućem trećem setu koji se igra do 10 poena, Bašić i Brkić su od početka dominirali i bili bolji par da bi na kraju set riješili u svoju korist (10:6) i plasirali se u nastavak takmičenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije