Haos na meču Marie Sharapove, gledatelji žestoko izviždali Ruskinju

Radiosarajevo.ba
Haos na meču Marie Sharapove, gledatelji žestoko izviždali Ruskinju
Foto: Profimedia / Maria Sharapova

Na Australian Openu dogodila se nezgoda s televizijskom kamerom koja je srećom prošla bez posljedica za glavnog suca, a na istom meču izviždana je Maria Sharapova. 

U prošlosti nekada nije bilo kamera na teniskim mečevima, ali razvojem tehnologije – televizije i interneta, danas su one prisutne u velikom broju na sportskim terenima.

Ne samo na zemlji nego su postavljene na razne načine i u zraku, a to ponekad može dovesti do situacija opasnih po život. 

Tako je na Australian Openu, poslije susreta između Marie Sharapove i Ashleigh Barty, u kojem se dogodilo iznenađenje, jer je Ruskinja ispala 6:4, 1:6, 4:6, jedna kamera izmakla kontroli.

Kamera je u naletu, dok se spuštala po žici u zraku odnijela gornji dio sudačkog stolca. Da je bilo malo niže glavni sudac ne bi se dobro proveo, a taj trenutak možete vidjeti OVDJE

Zanimljivo, gledatelji su uoči početka trećeg seta žestoko izviždali Šarapovu koja je poslije brzog gubitka drugog seta otišla u WC-a. Taj potez su teniski fanovi protumačili kao nesportski, smatrali su da Ruskinja uzela predah iz razloga samo da razbije ritam svoje suparnice, a to možete vidjeti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije