Amerikanka pred cijelim svijetom izblamirala Đokovića

Radiosarajevo.ba
Amerikanka pred cijelim svijetom izblamirala Đokovića
Foto: EPA-EFE / Danielle Collins

Koliko god ga jedan dio svijeta voli, još ga više ovi drugi kritiziraju. Novak Đoković jeste jedna od najspominjanijih sportskih ličnosti, ali svakako nije i jedna od najomiljenijih.

Ova se druga činjenica naročito podebljala zadnjih mjeseci u kojima je najbolji svjetski teniser imao, pojednostavljeno rečeno, kontroverznih javnih nastupa.

Pričao je i o koroni, pa o takozvanim teorijama zavjere, o svjetskim vladarima iz sjene...

Govorio je i o tenisu, unutar kojeg se predao organizaciji Adria Toura koji je krenuo iz Beograda, a nastavit će se sljedeće sedmice u Zadru, pa kasnije u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Banjoj Luci.

Ulaznice za ove spektakle već se prodaju u Hrvatskoj, ali njegovi kritičari rade i dalje.

Đoković u lijepom društvu  - undefined

Foto: Instagram: Đoković u lijepom društvu

Jedna od njih je američka teniserka Danielle Collins koja se na svom Instagramu pozabavila Novakovim izjavama o odgodi US Opena. 

"Novače, ovo je veoma kontradiktorno u odnosu na vaš prethodni komentar kako bi teniseri koji su u top 100 trebali donirati novac onim slabije plasiranima. Niko nije zaradio nikakav novac od veljače. Sada imamo sjajnu priliku na US Openu, čiji čelni ljudi žele da se turnir održi s nekim striktnim sigurnosnim uvjetima, kako bismo se svi osjećali sigurno", napisala je Collins na Instagramu i dodala:

"Ovo je ogromna prilika za igrače da krenu zarađivati novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško jer neće biti u mogućnosti dovesti kompletnu pratnju. Ako je tako sigurno i ako USTA, WTA i ATP učine sve kako bi zaštitili zdravlje tenisača, onda mislim da bi ih trebalo podržati. Lako je nekome ko je zaradio skoro 150 miliona dolara od turnira u karijeri pričati drugima što da rade sa svojim novcem, a onda odbiti igrati US Open", podvukla je Collins, inače 51. teniserka svijeta za kraj ostavivši Đokoviću poantu poruke....

"Većina tenisačica, među kojima sam i ja, ne putuje na turnire s velikom pratnjom i nama je potrebno da se turniri krenu igrati. Bilo bi lijepo kada bi najbolji teniser svijeta podržao ovu priliku, a ne kvario je", naglasila je Collins. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije