Zaključena rukometna Premijer liga BiH: Evo ko je prvak

Radiosarajevo.ba
Zaključena rukometna Premijer liga BiH: Evo ko je prvak
Pixabay / Ilustracija

Zaključena je rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce, takmičenje koje je zaustavljeno nakon 18 odigranih kola usljed pandemije novog soja koronavirusa.

Naime, komesar takmičenja Srđan Jović danas je donio odluku i objavio u zvaničnom biltenu. Preostalih 12 kola se neće odigrati.

"S obzirom na situaciju koja je nastala zbog pandemije COVID-19, koja je proglašena u Bosni i Hercegovini, te zabrani odigravanja sportskih takmičenja, sezonu 2019/2020 nije bilo moguće privesti kraju. U skladu sa Propozicijama takmičenja PL za sezonu 2019/2020 (Član 8, Član 9, Član 15 i Član 16), Pravilnika o organizaciji takmičenja RS BiH (Član 30), te ostalih normativnih akata RS BiH i provedenog postupka, donosim sljedeću odluku: Sezona u Premijer ligi za muške ekipe 2019/2020 je završena, a kao konačan poredak se utvrđuje stanje na tebeli u trenutku prekida lige", navedeno je u saopćenju Jovića.

Konačna tabela utvrđuje se na osnovu trenutnog poretka. Tako je banjalučki Borac, koji se nalazio na prvom mjestu s 46 boda, proglašen prvakom.

Nastup u Evropi izborili su i drugoplasirana Gračanica te trećoplasirana ekipa Bosne iz Visokog.

Ligu napuštaju Goražde, Iskra i Drina.

Na njihovo mjesto doći će Krivaja kao prvak Prve lige FBIH – Sjever, Bosna Sarajevo kao prvak Prve lige FBiH – Jug, te Derventa, koja je prvak Prve lige RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije