Veliki uspjeh: Rukometaši Vogošće, Leotara i Slobode ostvarili plasman u treće kolo EHF kupa

0
Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh: Rukometaši Vogošće, Leotara i Slobode ostvarili plasman u treće kolo EHF kupa
Foto: RK Vogošća/Facebook / Vogošća ostvarila plasman u treće kolo EHF kupa

Rukometaši Leotara, Vogošće i Slobode ostvarili su odlične rezultate u međunarodnim utakmicama i plasirali su se u treće kolo EHF Europskog kupa.

Vogošća je dvomeč protiv Trepče s Kosova igrala u petak i u nedjelju, a nakon remija (27:27) u petak, Vogošćani su sinoć slavili sa 31:30 i tako prošli dalje.

U vrlo dramatičnoj završnici izabranici trenera Senada Skopljaka su se odlično snašli te upisali zasluženu pobjedu. Imala je Vogošća u 39. minuti pet razlike, ali gosti s Kosova nisu se predavali, nego su se u potpunosti vratili u egal, no nisu uspjeli preokrenuti.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Na listi strijelaca prednjačio je Šerif Baraković sa pet golova, a po četiri su postigli Haris Đapo, Ermin Ombaša, Elis Memić, Mahir Burić i Muhamed Zulfić. Kod Trepče je Deniz Terziqi postigao 11 pogodaka.

Rukometaši Leotara su u uzvratnoj utakmici drugog kola savladali Torex Dobele rezultatom 29:26 i tako se plasirali u naredni krug, nakon što su u prvom susretu slavili sa 24:22 na domaćem terenu. Atmosfera je bila sjajna, parket vruć, ali su igrači Leotara uspjeli da slome rivala. Vladimir Stanković sa šest golova je predvodio Leotar, a Aleksandar Milojević i Nemanja Dimitrijević su dodali po pet. Kod Latvijaca Maris Veršakovs je postigao devet golova.

𝐏 𝐎 𝐁 𝐉 𝐄 𝐃 𝐀! 𝐕𝐎𝐆𝐎𝐒̌𝐂́𝐀 𝐈𝐃𝐄 𝐃𝐀𝐋𝐉𝐄! RK Vogošća 31:30 KH Trepça (Mitrovicë) Večerašnjom pobjedom Vogošća je osigurala...

Posted by RK Vogošća on Sunday, October 22, 2023

Rukometaši tuzlanske Slobode su bez borbe prošli u naredni krug takmičenja. Rival Slobode trebao je biti izraelski Maccabi Rishon Lezion. No, kako su izraelski klubovi odustali od europskih takmičenjaj, Sloboda je uz finski BK-46 i rumunsku Steauu prošla u naredni krug.

Žrijeb za treće kolo bit će održan u utorak, 24. oktobra, u Beču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije