Rukometni spektakl u gradu na Vrbasu: Zmajice stižu u Gornji Vakuf-Uskoplje!

0
Radiosarajevo.ba
Rukometni spektakl u gradu na Vrbasu: Zmajice stižu u Gornji Vakuf-Uskoplje!
Foto: Privatni album / Zmajice stižu u Gornji Vakuf-Uskoplje

Gornji Vakuf-Uskoplje, mjesto kojeg s pravom nazivaju "gradom rukometa", u ponedjeljak, 9. oktobra od 19 sati očekuje istinski sportski spektakl!

Dvorana Gornji Vakuf-Uskoplje ugostit će tog dana najbolje rukmetašice Bosne i Hercegovine u kategoriji do 17 godina. Ovo je inače reprezentacija koju s klupe predvodi Gornjovakufljanin Fuad Mahmutović.

Protivnik bh. reprezentaciji bit će kombinirana ekipa domaćeg tima, ŽRK SLOGA.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Za klub iz grada na Vrbasu nastupit će, pored igračica iz aktuelnog sastava, i djevojke koje su ponikle u ovom sportskom kolektivu, a danas igraju za druge klubove.

Deset godina Sloge

Bit će tu igračica i koje će bit gošće u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Bravo, Bosanke: Rukometašice Krivaje novom pobjedom potvrdile plasman u treće kolo EHF Evropa kupa

Bravo, Bosanke: Rukometašice Krivaje novom pobjedom potvrdile plasman u treće kolo EHF Evropa kupa

"Ova utakmica će bit revijalnog karaktera u čast 10 godina postojanja ŽRK SLOGA, ovaj rukometni spektakl iskoristit ćemo i da se zahvalimo nekim djevojakma koje su dale veliki doprinos Slogi, a danas više nisu dio našeg kolektiva", kažu nam iz ŽRK Sloga.

Bh. reprezentacija bit će na trodnevnim pripremam u srednjoj Bosni, odakle 10. oktobra odlaze na Kosovo gdje će nastupit na IHF Trophy Europa.

"Od 10. do 15. oktobra učestvujemo na IHF TROPHY EUROPA koji se igra na Kosovu. Na ovom turniru učestvuje 12 reprezentacija, a ujedno je i kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u ovoj kategoriji. Uprava mog kluba je ponudila Rukometnom savezu da se reprezentacija prije odlaska na Kosovo okupi u Gornjem Vakufu-Uskoplju. U saradnji sa Općinom Gornji Vakuf-Uskoplje i J.U. Centar za obrazovanje, kulturu i sport Gornji Vakuf-Uskoplje obezbjedili su sve uslove da se naše Zamjice osjećaju odlično", kaže za Radiosarajevo.ba selektor Fuad Mahmutović.

Veliko rukometno ime

Mahmutović je veliko rukometno ime, a činjenica da mu je pružena prilika da vodi jednu o selekcija ženske rukometne reprezentacije predstavlja nadu da ovaj sport u našoj zemlji očekuju bolji dani.

Fuad Mahmutović
Foto: Privatni album: Fuad Mahmutović

"Vratit ću se u nazad četiri godine, da vam kažem pokažem da ovo mjesto nije palo sa neba. Do sada sam radio u nekoliko klubova, ali dolazak u ŽRK SLOGA 2019. godine je definitivno najbolji potez koji sam uradio u rukometnoj karijeri. U početku sam radio s omladinskim selekcijama i lično se uvjerio u kapacitet koji ovaj klub posjeduje. Nakon što sam analizirao omladinske pogone, ljudima u klubu sam rekao da ćemo za kratko vrijeme postati jedan od najinteresantnijih klubova u BiH. Dvije godine poslije toga postali smo prvaci BIH u kategoriji kadektinja, a tri godine poslije ostvarili plasman u Premijer ligu BiH! Kao kruna tog rada je došla ponuda da postanem selektor kadetske reprezentacije BiH. Poziv sam s poštovanjem primio, jer za svakog sportistu bi trebala da bude čast to predstavlja svoju zemlju, a meni definitivno jest", govori selektor rukometnih Zmajica.

Poziv ljubiteljima rukometa

Pod vodstvom Mahmutovića Zmajice su zabilježile nastup na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu u augustu ove godine.

"Tako je, u Azerbajdžan smo otišli, a u utakmice smo ušli bukvalno s aerodroma.

U Azerbajdžanu smo osvojili peto mjesto. Odgovorno tvrdim da je samo loš raspored uticao na to da ne budemo u borbi za prva dva mjesta. Kada sam iz razgovora sa slovenskim selektorom i saznao koliko su se spremali, koliko su utakmica odigrali, a nakon toga poredio naše stanje, tek onda sam shvatio koliko smo dobra uradili i kakav su potencijal ove djevojke. Dakle, žao mi je što nisam ima priliku da se duže spremam sa ovom selekcijom. Uvjeren sam da je ovo generacija djevojaka koja ima ubjedljivo najveći potencijal da u skorije vrijeme iz ove selekcije imamo reprezentaciju koja će pravit odlične rezultate. Ja imam bazu od 35 djevojaka gdje svaka od njih ima određeni kvalitet da bude reprezentativka", prisjeća se Mahmutović.

Mahmutović je, na kraju, pozivao sve ljubitelje rukometa iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Gornjevrbaske regije, ali i cijele BiH, da u ponedjeljak, 9. oktobra, od 19 sati dođu u Sportsku dvoranu Gornji Vakuf - Uskoplje i snažno podrže mladost ovog grada i Bosne i Hercegovine!

"Ovo će bit sjajna prilika za najbolju rukometnu publiku da dođu i na djelu vide vrhunski ženski rukomet", rekao je Mahmutović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije