Drama se nastavlja: Odlukom Rukometnog saveza BiH iz lige ispada pet klubova - iz RS negoduju

1
Radiosarajevo.ba
Drama se nastavlja: Odlukom Rukometnog saveza BiH iz lige ispada pet klubova - iz RS negoduju
Foto: Printscreen / Marinko Umičević

Objavom završnog biltena Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je i službeno završena sezona u Premijer ligi BiH, te su rezultati koji su objavljeni konačni i pravomoćni. No, ne i ako se pita Rukometni savez RS.

Iz lige ispadaju RK Hercegovina, MRK Iskra, RK Gradačac, RK Bosna i RK Kakanj.

Predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević je odbio službenu odluku RS BiH, te tvrdi da iz lige ispadaju samo tri kluba i da se mora poštovati odluka Nadzornog odbora RS BiH, što znači da bi ligu napustili samo Bosna Visoko, Gradačac i Kakanj.

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Prema njegovom mišljenju, ne ispada nijedan klub iz RS.

"Ja ne znam kakvi su to ljudi. Ja sam razočaran predstavnicima iz RS. Imaju šansu u subotu da to definitivno riješe, kreće nova sezona. Ja neću dozvoliti da krene nova sezona u Rukometnom savezu RS, sve ću blokirati totalno zbog naših predstavnika koji se tako ponašaju. 

Stav Rukometnog saveza RS je da se poštuje Statut. Nadzorni odbor je potvrdio ono što piše u Statutu o smanjenju lige. Tri su kršenja pravila. Odluka o smanjenju lige se donosi na prijedlog entitetskih vijeća i ne mogu članovi Upravnog odbora donijeti odluku.

Plus su oni u tom trenutku bili nelegalni jer nisu bili upisani u Vijeću ministara i nisu stupili na funkciju. Odluka se mora donijeti godinu dana unaprijed, a oni su je donijeli kad je sezona već počela", kazao je Marinko Umičević.

Umičević je kritikovao i novog predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Vladimira Brankovića.

Podsjetimo, Umičević je javnosti poznat po skandaloznim izjavama o Sarajevu. Pozivao je djecu iz manjeg bh. entiteta da igraju za Srbiju te jasno poručio da je to njegova reprezentacija.

"Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču 'ubij Srbina, zakolji Srbina'…", rekao je ranije Umičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije