Rukometni spektakl u BiH: Zmajevi love četiri gola razlike protiv Estonije

0
Radiosarajevo.ba
Rukometni spektakl u BiH: Zmajevi love četiri gola razlike protiv Estonije
Foto: EHF / Lijepe vijesti za rukometaše

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20 sati u Bugojnu dočekuje selekciju Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj.

Nakon neočekivanog gostujućeg poraza od prije tri dana od iste ekipe (21:24), rukometaši BiH znatno su umanjili šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta.

Po riječima kapitena Mirsada Trzića pobjeda u revanšu sa više od tri gola razlike nameće se kao imperativ "čime bi nam plasman na Euro bio otvoren".

"Nezadovoljni smo svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji. Što se tiče taktike neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, da bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta", kazao je Terzić za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Podsjetimo, naši rukometaši su u Estoniji doživjeli poniženje gdje su 48 sati držani u hotelu bez hrane i uslova da se dobro mogu pripremiti na meč, što je rezultiralo teškim padom i porazom u drugom poluvremenu, kada se nogometnim riječnikom - nisu mogli sastaviti s loptom.

Na startu kvalifkacija izabranici selekora Bilala Šumana zabilježili su poraz od Njemačke, pa se u Drugoj grupi nalaze na posljednjem, četvrtom mjestu bez bodova.

Vodeća Njemačka ima šest bodova, dok su Austrija i Estonija sa drugom i trećem mjestu sa po dva boda.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Na EP plasirat će se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Susret Bosna i Hercegovina - Estonija igra se u dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu. 

Prema kladionici Mozzart, Zmajevi su apsolutni favoriti i sve osim pobjede bit će veliko iznenađenje.

Ova utakmica u ponudi je sportske kladionice MOZZART.

Kvota na pobjedu BiH je 1.10, a Estonaca 9.00. Kvoza za remi je 14.00

Kompletnu ponudu i kvote za pobjedu na golove možete pogledati na OVOM lniku. 

Utakmica se igra od 20 sati, а možete je pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije