U petak počinje EP: Grupa smrti u Varaždinu, Kauboji sa Srbijom

Radiosarajevo.ba
U petak počinje EP: Grupa smrti u Varaždinu, Kauboji sa Srbijom
Utakmicama u grupama A i B u petak će u Hrvatskoj započeti Europsko rukometno prvenstvo.

Hrvatska će biti prva država koja će po drugi put biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva. Slika iz hrvatskih dvorana ići će u 175 zemalja, a s prvenstva će izvještavati 130 medijskih kuća.

U grupi A, koja se igra u Splitu, od 18:15 igraju Švedska – Island, dok je u 20:30 na programu najzanimljivija utakmica prvog dana, sudar Hrvatske i Srbije.

Za uspjeh Hrvatske, koja brani bronzanu medalju od prije dvije godine u Poljskoj, ključan će biti razigravač Luka Cindrić, koji je nedavno u izboru navijača i posjetitelja službene stranice EHF-a proglašen najboljim europskim rukometašem u 2017. godini.

"Svjestan sam odgovornosti, ne bi bio tu da je drugačije. Bit će teško, jer je ovo prvenstvo najizjednačenije do sada, a mi kao domaćini imamo određeni pritisak favorita. Jedva čekam da počne utakmica sa Srbima, dobro ih poznajemo i morat ćemo se jako potrudit da ih pobijedimo. Ne očekuju valjda svi da Srbiju dobijemo nakon deset minuta igre", kazao je Cindrić, igrač aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara.

Srbijanski izbornik Jovica Cvetković svjestan je važnosti prve utakmice, no naglašava kako se radi tek o prvoj utakmici od tri u prvom dijelu prvenstva.

"Dobra je to reprezentacija (Hrvatska). Imat će pritisak domaćeg terena, ali i podršku Europske federacije kao organizatori. Moramo biti svjesni koliko bolji moramo biti da bismo slavili. To nije jedina utakmica. Moramo je gledati u sklopu sve tri utakmice koje nas čekaju. Pobjeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gdje su oni domaćini, može vam se dogoditi da pobijedite, a onda izgubite preostale dvije i ispadnete s prvenstva. Moramo dobro rasporediti snage koje imamo. Moramo odigrati pametno i negdje poentirati", poručio je Cvetković.

Prvog dana prvenstva igraju se i utakmice grupe B u kojima se u Poreču sastaju Bjelorusija – Austrija (18:15 sati) i Francuska – Norveška (20:30).

Domaćin grupe C je Zagreb, a subotu se sastaju branitelj naslova europskog prvaka Njemačka i Crna Gora (17:15 sati) te Makedonija – Slovenija (19:30).

Utakmice grupe D igrat će se u Varaždinu. U subotu su na programu susreti Španjolska – Češka (18:15) i Danska – Mađarska (20:30).

Nakon prve faze natjecanja, po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe formirat će dvije nove grupe drugog kruga. Prvi i drugi iz tih grupa plasirat će se u polufinale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije