Rasprodate ulaznice za rukometnu utakmicu BiH - Švicarska u Tuzli

Fena
Rasprodate ulaznice za rukometnu utakmicu BiH - Švicarska u Tuzli
Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu rukometaša BiH i Švicarske, koja se 13. januara igra u tuzlanskom Mejdanu, rasprodate su tokom jutarnjih sati, potvrđeno je u Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona koji je tehnički organizator subotnjeg dvoboja.

Prava "jagma" za ulaznicama nastala je nakon što su sinoć  Zmajevi slavili protiv Švicaraca u St. Gallenu (24:21).

"Iako je prodaja karata i do tada išla prilično dobro, od sinoć je nastala prava ludnica. Telefoni ne prestaju zvoniti, a jutros smo s prodajnih mjesta dobili informaciju da su sve ulaznice po cijeni od 10 maraka rasprodate. Ostalo je još vrlo malo onih nešto malo skupljih za parter", izjavio je Alija Hasić, predsjednik RSTK.

U prodaju je pušteno 4.000 ulaznica od kojih 1.000 distribuira RSBiH.

Sve pripreme za uzvratnu utakmicu sa Švicarcima, u okviru 6. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj, završene su.

Sinoć je na renovirani parket Mejdana postavljena odgovarajuća podloga, a šteta je što Zmajevi neće doći ranije i uživati u rukomentoj euforiji, nego će, kako je rečeno, doputovati u Tuzlu na dan utakmice.

Sasvim je sigurno da će Mejdan u subotu biti "pun kao šibica", te da će izabranici Bilala Šumana imati sjajnu podršku na putu ka novoj pobjedi i plasmanu u baraž za SP.

Utakmica BiH - Švicarska igra se 13. januara od 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije