Tahirović: Bh. rukometni juniori neće u kvalifikacije jer nema novca

E.H.
Tahirović: Bh. rukometni juniori neće u kvalifikacije jer nema novca
Prethodnih dana pojedini mediji u BiH prenijeli su informaciju da Rukometni savez BiH ove godine nije prijavio juniorsku rukometnu reprezentaciju na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

No, iako su neki mediji optužili RSBiH da je ovo njihova greška, mi smo kontaktirali Enida Tahirovića, potpredsjednika RSBiH koji nam je govorio o konkretnim razlozima zašto mladi rukometaši neće ove godine u kvalifikacije.

"Iskreno da vam kažem, kad vidim neke tekstove koji su izašli posljednjih dana pitam se da li ti pojedini ljudi koji pišu znaju gdje mi, kako i na koji način živimo i preživljavamo u ovoj državi, glede finansija. Juniorska reprezentacija nije prijavljena iz jednog jednostavnog razloga što mi ne raspolažemo nekim ogromnim novcima, što je općepoznata činjenica", kazao je Tahirović za Radiosarajevo.ba.

Kako smo dalje saznali, igrači koji bi nastupili u juniorskoj selekciji već su na pragu prelaska u seniorsku selekciju i to je jedan dodatni razlog neprijavljivanja njih za kvalifikacije.

"Mi smo odlučili da juniorsku reprezentaciju ne prijavimo za to takmičenje zato što smo mi, iz te generacije koja u junu prelazi u seniore, dobili pet-šest igrača i nismo vidjeli neku šansu da eventualno oni uspiju u tim kvalifikacijama. Oni su igrali kvalifikacije za prvenstvo u aprilu mjesecu u Brčkom, gdje smo bili domaćini pa se opet nismo kvalifikovali", ističe Tahirović govoreći o potencijalu juniorske selekcije i razlozima zašto ova selekcija neće biti u kvalifikacijama za SP.

Novac je, ipak, glavni razlog neprijavljivanja ove selekcije, te zbog toga BiH neće imati svoje predstavnike na SP-u u Alžiru.

"Kvalifikacije bismo najvjerovatnije igrali negdje u gostima i potrošili nekih 50-60 hiljada, koje nismo željeli da potrošimo na ekipu koja je već dala igrače nego smo odlučili da te novce ubuduće investiramo u novu generaciju, koja će se odmah iz ovih kvalifikacionih utakmica samostalno formirati. Ubuduće ćemo razmisliti o svakom trošenju novca na kvalifikacije, kako bi ulaganja bila što efikasnija i pravilno raspoređena", zaključio je svoju izjavu Tahirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije