Izet Hajrović za Werderov portal: Ubojita ljevica je opet u formi

Radiosarajevo.ba
Izet Hajrović za Werderov portal: Ubojita ljevica je opet u formi
/ Foto: SV Werder / Heidmann
Povjerenje je jedna od riječi koje u posljednjih nekoliko sedmica najčešće koristi Izet Hajrović.

Bosanskohercegovački reprezentativac je zahvalan što mu je Alexandar Nouri, novi čovjek na klupi Werdera, dao šansu da može vratiti povjerenje – i trenera i saigrača. Ali nisu samo igre razlog za povratak samopouzdanja nego Izeta Hajrovića krasi pozitivno razmišljanje i van terena.

"Sretan sam što su stvari konačno krenule dobro i za mene i za tim", rekao je 25-godišnjak u intervjuu za oficijelnu stranicu Werdera.

Prošlu sezonu reprezentativac BiH proveo je na posudbi u španskom Eibaru. Međutim, odigrao je svega 172 minuta u Primeri, skoro duplo manje nego u posljednjih pet mečeva za Werder u Bundesligi (309 minuta).

"Jednostavno mi treba ovaj ritam, tako mogu pokazati svoj potencijal", govori Hajrović.

Već protiv Mainza, u prvoj utakmici pod vodstvom trenera, nakon svega 12 minuta, postigao je sjajan pogodak s velike udaljenosti.

No, čini se da povratak samopouzdanja i standardni nastupi nisu jedini razlog za podizanje forme Izeta Hajrovića. Moguće i da mu više odgovara sistem 4-1-4-1 koji preferira novi trener Nouri.

"Sada igramo više preko krila, pa se bolje mogu iskazati po desnoj strani", objašnjava Hajrović.

A jedan od njegovih glavnih aduta je ubojit udarac lijevom nogom. Toliko je orijentiran na "ljevicu" da se šali kako mu "desna noga služi samo da njom zakorači u autobus".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije