Egipat / Svjetsko prvenstvo u rukometu: Poznati svi učesnici drugog kruga

20. 01. 2021. u 11:27:00 Fena

Shares: 0

Na 27. svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu poznati su svi učesnici drugog kruga takmičenja.

Nastup u ovoj fazi takmičnja izborile su 24 reprezentacije, odnosno po tri najbolje ekipe iz osam grupa, koje će formirati nove četiri grupe sa po šest ekipa.

U Prvoj grupi će igrati Španija, Urugvaj, Mađarska, Njemačka Poljska i Brazil. Rukometaši Mađarske u drugi krug će prenijeti četiri boda, Španija tri, Njemačka i Poljska po dva, Brazil jedan bod, dok je Urugvaj bez bodova.

U Drugoj grupi su Hrvatska, Danska, Katar, Argentina, Japan i Bahrein. Branitelj naslova Danska u glavni dio prenijela je četiri boda, Hrvatska tri, Katar i Argentina po dva, Japan jedan bod, dok Bahrein nema bodova.

U Trećoj grupi će nastupi selekcije Francuske, Norveške, Švicarske, Portugala, Islanda i Alžira. Francuzi i Portugalci prenose po četiri boda, Norveška i Island po dva, dok su Švicarska i Alžir bez bodova.

U Četvrtoj grupi takmičenje će u drugom krugu će nastaviti Rusija, Slovenija, Bjelorusija, Egipat, Švedska i Sjeverna Makedonija. Švedska je prenijela četiri boda, Rusija tri, Slovenija i Egipat po dva, Bjelorusija jadan bod, dok je Sjeverna Makedonija bez bodova.

Iz svake grupe u četvrtfinale prolaze po dvije najbolje reprezentacije, koje će dalje do finala igrati po sistemu eliminacija.

Finale i susret za treće mjesto igrat će se 31. januara.

U borbi za plasman od 25. do 32. mjesta u tzv. Predsjedničkom kupu u Prvoj grupi će grati Angola, Tunis i DR Kongo, a u Drugoj grupi Austrija, Maroko, Čile i Južna Koreja. Ekipa Zelenortskih Ostrva odustala je od takmičenja zbog korona virusa i zauzet će posljednje 32. mjesto.

Na današnjem rasporedu, u 15:30, je duel selekcija iz regije - Makedonije i Slovenije.

Ova utakmica u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kvota na pobjedu Makedonije je 13.0, a Slovenije 1.05. Kvota za remi je 18.0

Kompletnu ponudu pogledajte na OVOM LINKU.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA