Stiže podrška iz EHF: Lijepe vijesti obradovale Rukometni savez BiH

1
Radiosarajevo.ba
Stiže podrška iz EHF: Lijepe vijesti obradovale Rukometni savez BiH
Foto: Srpskainfo / Kenan Magoda i Vladimir Branković

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Vladimir Branković i potpredsjednik Kenan Magoda boravili su dva dana na kongresu EHF u Baselu gdje su od čelnih ljudi evropske kuće rukometa (EHF) dobili podršku u svojim aktivnostima za naredni period.

Konačno lijepe vijesti za rukomet u Bosni i Hercegovini.

Veliki problemi oko početka nove ligaške sezone, poreskog broja, nedostatka novca obilježili su godine iza nas u bh. rukometu.

Nedim Ademović: Ustav BiH je jasan, krivično će odgovarati oni koji krenu prema otcijepljenju

Nedim Ademović: Ustav BiH je jasan, krivično će odgovarati oni koji krenu prema otcijepljenju

Ono što je pozitivno jeste da su Branković i Magoda drugi put u kratkom periodu bili sa prvim čovjekom EHF Mihaelom Vidererom i ostalim članovima najužeg rukovodstva, te da su im oni sada u Bazelu obećali pomoć od oko 100.000 eura (196.003 KM) kroz projekte. Nema sumnje da će to mnogo značiti RS BiH, a možda je još i važnija činjenica što EHF u ovoj garnituri čelnika saveza vidi partnera, piše srpskainfo.

"Imali smo nekoliko zaista važnih i konstruktivnih sastanaka kako sa predsjednicima saveza iz okruženja, tako i sa čelnicima EHF. Znaju oni neke naše probleme od ranije, neke smo im rekli sada i najbitnije je da su voljni da pomognu.

Osim pomoći kroz projekte, doniraće nam jednu podlogu kako bismo spremni dočekali početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ove koje imamo su dotrajale i nisu baš uslovne. Sa komšijama smo razmijenili iskustva i dogovorili početak saradnje u dosta smjerova", naglasio je Branković.

Kenan Magoda, Vladimir Branković i Petar Kapisoda
Radiosarajevo.ba: Kenan Magoda, Vladimir Branković i Petar Kapisoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije