Sramotno i skandalozno: Rukometni savez RS poziva na Dodikove proteste

5
Radiosarajevo.ba
Sramotno i skandalozno: Rukometni savez RS poziva na Dodikove proteste
Foto: Printscreen / Kadar iz spota SNSD-a

Odavno je politika u sport Bosni i Hercegovini umiješala prste i to je manje-više jasno svima, međutim često se to radi daleko od očiju javnosti, bez konkretnih dokaza koji bi to potvrdili.

Međutim, umiješanost politike u sport se više i ne krije, a dokaz je posljednja objava Rukomentog saveza RS koji je na svojoj zvaničnoj stranici pozvao na političke proteste u Banjoj Luci koje organizuje SNSD.

"Pozivamo sve klubove Rukometnog saveza RS da u utorak 25. oktobra od 18 sati dođu u Banju Luku, park Mladena Stojanovića kako bi podržali Narodni skup za odbranu naše otadžbine RS", napisali su objavi na Facebooku.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Posted by Rukometni Savez Republike Srpske on Monday, October 24, 2022

Ali, ni to nije sve. U prilogu objave je spot koji je objavio SNSD gdje se poziva na proteste sa kontroverznim porukama kao što su: "Pokaži našu trobojku iznad zastave izdaje", "Otadžbina zove" i druge poruke koje su već godinama zastupljene u govorima lidera stranke Milorada Dodika.

Osim što se poziv na proteste našao na stranici Saveza, sličnu objavu podijelio je i predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević.

"Pozivam u utorak 25.10. u 18 časova prije svega građane Banje Luke, radnike, sportiste, da svi dođemo u park Mladen Stojanović i da kažemo NO PASARAN! Ni domaći izdajnici, plaćenici, a ni stranci koji vijekovima rovare po ovim prostorima ugnjetavajući i uništavajući srpski narod neće uspjeti u svojim namjerama. Pozivam i zamoljavam svoje radnike, sve sportske klubove, pogotovo rukometne čiji sam predsjednik da svi izađemo i iskažemo svoje nezadovoljstvo, revolt, mirno i dostojanstveno. Da kažemo jedno veliko NJET i odbranimo volju naroda RS", napisao je Umičević.

Pozadina i povod protesta je ponovno brojanje glasova koje je naredila Centralna izborna komisija na zahtjev opozicije RS nakon izbora. Kako su naveli, sumnjaju da je njihova kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić pokradena od strane Milorada Dodika, njenog glavnog protukandidata.

CIK je danas saopćio da su pronašili 36 falsifikovanih listića na dva biračka mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije