Sramotna izjava predsjednika RSBiH: Sarajevo mi se gadi zbog muslimanskih ratnih zastava

26
Radiosarajevo.ba
Sramotna izjava predsjednika RSBiH: Sarajevo mi se gadi zbog muslimanskih ratnih zastava
Facebook / Marinko Umičević

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević navikao nas je već na sramotne izjave, ali posljednja koju je dao iznova nas šokira.

Umičević uopće ne ide na utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u izjavi za banjalučku ATV rekao je da mu se zgadilo Sarajevo i da neće ići na mečeve dok se na tribinama nalaze samo njemu poznate "ratne muslimanske zastave".

"Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina'…", rekao je u Umičević za ATV u izjavi za kakvu ne postoje adekvatne riječi koje bi je mogle opisati.

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Ostat će nejasno otkud Umičeviću potreba da iznosi neistine poput te da se na utakmicama Bosne i Hercegovine skandira "ubij Srbina", a postavlja se pitanje zašto onda uopće obavlja funkciju predsjedniika RSBiH…

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP očekuju novi izazovi, piše SC.

Za plasman na kontinentalnu smotru najboljih evropskih selekcija naši će momci u oktobru igrati protiv selekcija Slovenije i Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije