BH Fanaticosi oštro poručili Umičeviću: Marinko, prihvati se posla ili idi

0
Radiosarajevo.ba
BH Fanaticosi oštro poručili Umičeviću: Marinko, prihvati se posla ili idi
FOTO: Facebook / Bh Fanaticosi jasno poručili Umičeviću

BH Fanaticosi su danas kratkom objavom na zvaničnoj stranici reagovali na posljednje izjave člana Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića.

Umičević je izjavljivao kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija”, a ne BiH, te izazvao bijes najvatrenijih navijača u našoj zemlji, zemlji u kojoj je on donedavno obnašao poziciju predsjednika RSBiH.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, BH Fanaticosi su se navodno referirali na izjavu koju je Umičević dao nakon jednog povratka iz Srbije prije tri mjeseca.

Tada je Umičević "lijepo govorio o Srbiji", što sve što nisu zaboravili BH Fanaticosi, pa su se danas oglasili pred važnu utakmicu u Bugojnu. 

“Prije svega našim igračima želimo puno sreće u današnjoj utakmici! Dužni smo da reagujemo na nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine. Svjesni smo da te muče kompleksi jer se svaki dan budiš u državi koju ne voliš. Svjesni smo da i komšije vjerovatno ne žele da im na pozicijama za sport sjede ljudi koji se bave proizvodnjom cipela. Zato respektuj zajedničku nam domovinu, nigdje drugo i nisi u mogućnosti da budeš na čelu nekog saveza! Prihvati se posla ili odlazi!”, poručili su Fanaticosi.

Također, Fanaticosi su u dvorani u Bugojnu u kojoj se danas igra duel BiH i Austrije istakli parolu upućenu Umičeviću.

“Prvo Bosna pa sve ostalo, neka ti je jasno Marinko”, napisali su na paroli.

Podsjetimo, Umičević je zastupnik SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije